Talvi meni ja niin on mennyt melkein kesäkin ja olen ollut todella laiska bloggaamaan. No, mökillä sen sijaan ei ole laiskoteltu, vaan paiskottu hommia niin, että melkein pelottaa urakan kohta loppuvan! Vitsivitsi, vielä riittää tekemistä ainakin joksikin aikaa.

Mutta jatketaanpa päivitystä siitä mihin talvella jäätiin.

Kuisti on saanut uuden ilmeen talven jälkeen. Heti kesän kynnyksellä vein kuistin ikkunat lasitettaviksi Euraan ja ne takaisin saatuamme puhkaistiin seiniin reiät ja istutettiin ikkunat paikoilleen. Etuseinässä ulko-oven molemmin puolin on nyt myös pienet ikkunat (alkuperin siihen suuntaan ikkunoita ei ole ollut) ja kuten äiti sanoi, mökki tuntuu nyt ihan hymyilevän tielle päin.

Ulko-ovikin on uusi ja hieno, se ei tosin vielä tässä kuvassa näy.

Kuistin sisäpuolella olimme jo lyömässä uudet laudat vanhan välikaton päälle, mutta onneksi tulimme toisiin aatoksiin. Päätimme siis purkaa välikaton ja katsoa mitä se oli syönyt. Hillittömän määrän ampiaispesiä ja kennoja ainakin! Niiden lisäksi alta paljastui kivanmallinen sisäkatto, jonka päätimme siltä istumalta jättää näkyviin, uudelleen paneloituna tietenkin.

Ja vaikka miesväki ensin vähän epäilikin toteutustapaa ja onnistumisprosenttia olimme äidin kanssa täysin vakuuttuneita siitä, että hommassa onnistutaan. Ja onnistuihan se. Kaivoimme ulkorakennuksen laatikoista ylijäämä-kaavapaperia (säästetty jos vaikka sitä joskus jossain tarvitsisi) ja mittasimme katon osion kerrallaan, piirsimme, teippasimme yhteen paperin palasia ja leikkasimme mallin. Välillä kaava kiinnitettiin kattoon ja tarkisteltiin mittauslaskelmia... Sitten annettiin sahan laulaa! Palanen ja kulma kerrallaan sahasimme suurimmasta pienimpään paneelilautoja.Numeroimme ne ja yhdistimme ja "koeponnistimme" rakennelmat ulkorakennuksen lattialla. Ja kun oltiin homma hyväksi havaittu, kiikutimme laudat numerojärjestyksessä miehille kuistille, jotka naputtelivat laudat paikoilleen ja ampuivat lautapyssyllä ne lopullisesti kiinni. Ihanaa onnistumisen riemua!

Lopputulosta ei voi muuta kuin ihastella. Ja arvatkaa mikä tulee kuistin katon korkeimpaan kohtaan? Kristallikruunu, totta kai!