Mökissä on rakentamaton, hyvän korkuinen avovintti, jonka lattia oli eristetty perinteisin keinoin, eli hiekalla, sammalella ja sahanpuruilla. Koska vintti on tarkoitus rakentaa asuttavaan kuntoon, tilasimme paikalle imuriauton, joka hetkessä imaisi sisäänsä kaiken pölyn ja moskan sekä vintiltä että makuuhuoneen hajoitetulta lattialta. Maksoihan se jotain, mutta eipä hirveästi kiinnostanut ryhtyä hommaan omin voimin.

Nyt vintti on siisti kuin mikä ja odottaa loppusyksyä, jolloin isä ryhtyy remontoimaan sitä asuttavaan kuntoon. Vintti jätetään avotilaksi, samoin katon parrut jäävät näkyviin. Toiseen päähän vinttiä tulee pojille omat "loosit" ja meille aikuisille toiseen päähän oma soppemme. Näen sen jo sieluni silmin: ihanin petivaattein pedattu tyynyntäyteinen sänky ikkunan alla. Tilaa halkoo savupiippu, joka rapataan uudelleen, ja se saa komistaa tilaa omalla karulla tavallaan.

Pihalla on tapahtunut sitten sitäkin enemmän. Jo syksyllä ensi töikseen isä kaivoi naapurin avustuksella talon ympärille salaojaputket ja sadevesikaivot. Lisäksi sähkökaapeli kaivettiin maahan naapurin puolelta meidän puolelle. Pihaa on myös siistitty kaatamalla turhia puita, risukkoja ja katkottu kuivuneita oksia. Saimmekin jo aikamoisen kasan polttopuita aikaiseksi. Koko pihapiiri on rakennettu kallion päälle, joten olemme kaivaneet myös maakerrosta pois saadaksemme kauniin kallion pinnan esille. Ja äiti on haravoinut ja siistinyt nurkkia minkä ehtinyt, ja viimeksi minä siistin ruusu- ja marjapensaista kuolleet oksat pois.

Ikkunat ovatkin olleet sitten oma projektinsa, joihin on uponnut tunti jos toinenkin. Vanhojen ikkunanpuiden putsaaminen oli jo oma tarinansa, mutta myös uusissa karmeissa ja pokissa riittää työtä. Kaikki on nyt pohjamaalattu ja seuraavaksi siirrytään maalaamaan ne. Lisäksi isä antoi jo ajat sitten laatikollisen heloja ym. härpäkkeitä malliksi, joita minun pitäisi käydä ostamassa tarpeellinen määrä.

Tähän mennessä olemme enimmäkseen siis hajoittaneet ja repineet, mutta nyt kesä kääntää asian toisin päin. Niistä liikkeistä ja muutoksista sitten lisää. Ja kohta saatte nähdä myös kuvia!