Viimein onnistuin lataamaan tänne kirjoituksen sekaan pari kuvaa... Alla siis kuva mökistä siinä vaiheessa kun sen ostimme.

Ja about tällaisessa vaiheessa mennään nyt.

Mökkipihamme on siis kuin suurempikin rakennustyömaa

Mutta kaikella on tarkoituksensa ja aikansa. Saimme tehtyä hirmuisen suuren työn pari viikonloppua sitten, kun koko perheen voimin asensimme paikalleen uudet ikkunankarmit, räystäslaudat, vastamaalatut räystäät ja karmilaudat. Aloitimme urakan aamusta ja lopetimme myöhään illalla, tavoitteena saada kesästä jääneitä rästitöitä eteenpäin niin paljon kuin vain suinkin. Vaikka isä ja äiti ovatkin saaneet paljon aikaiseksi, onhan se selvää, että useampi käsipari on parempi kuin yksi tai kaksi.

Kelitkin osuivat kohdilleen, joten saimme sahattua ja maalattua lautoja ulkosalla ja samalla poltettua vanhaa rojua täyttämästä ulkorakennusta ihan kokonaan. Nyt oikein konkreettisesti tuntui siltä, että olemme viimein siirtymässä purkuvaiheesta rakennusvaiheeseen. Vaikka ei meiltä usko ole kyllä loppunut vielä missään vaiheessa. Ei oikein välillä meinaa oikein uskoakaan, miten paljon mökillä on tapahtunut sen jälkeen, kun sen ostimme viime lokakuussa.

Nyt tärkeintä on saada ikkunanpuut maalattua vielä kertaalleen (kittien päältä) ja kaikki helat, saranat ja kulmaraudat samaten. Sen jälkeen mökki muuttaa ulkonäköään huomattavasti, kun muovitettujen reikien kohdille ilmestyy vitivalkoiset ikkunanruudut ryyditettynä samalla tiilenpunaisella värillä kuin vastamaalattu kattokin ja vaaleanharmailla karmilaudoilla. Niistä sitten todistusaineistoa hiukan myöhemmin. Lisäksi kuisti laudoitetaan uudelleen niin sisältä kuin ulkoakin. Äidin kanssa jo purimme aggressioita hajottamalla kuistin sisäpuolella olevat komerot ja isä on rikkonut kuistin ruman kivijalan suoristaen kuistin samalla. Tilasin kuistin etuseinään pari lisäikkunaa sijoitettavaksi molemmin puolin ulko-ovea, jolloin saadaan kuistiin lisää valoa ja taloon uutta ilmettä edestäpäin katsottuna.

Mökin väritys on taatusti herättänyt kyläläisissä ihmetystä. Yksikin naapuri oli ollut diplomaatti ja kieltäytynyt arvostelemasta keskeneräistä työtä... Ehkä ihan hyvä niin, sillä vasta kun kaikki palaset ja väritykset loksahtavat kohdalleen, nähdään pitkään harkittu lopputulos. Ja pääasia, että itse olemme itseemme tyytyväisiä ;o)

Onnistunut mökinpaikan valinta noin muutenkin. Olemme saaneet omasta metsästä mustikat talveksi, kellarin takaa löytyi kantarelleja ja omasta pihasta älyttömän hyviä viinimarjoja. Tiedä vaikka ensi syksynä jo pääsisimme säilöntävaiheeseen!