Loman on tarkoitus alkaa tämän viikon jälkeen ja samalla on alkaa mökillä mieluisa työleiri. Tosin työntekijämäärä on kutistunut jo 50%, koska mieheni joutuu loman alkajaisiksi lähtemään työmatkalle ja isäni taas on keuhkokuumeen jäljiltä jotakuinkin voimaton. Eli naisenergialla on pärjättävä, eli tehdään mitä pystytään ja ehditään.

Mökki on tällä hetkellä hailakan keltainen ja katto hailakan punainen (tiilikatto), sillä isäni painepesi koko pytingin alkukeväästä. Väreiksi on valikoitunut tummanharmaa (pääväri), vaaleanharmaa (nurkkalaudat), punainen (ikkunankarmit) ja valkoinen (ikkunanpuut). Lisäksi tiilikatto maalataan, yllätys yllätys, tiilenpunaiseksi. Tummaharmaa on vähän poikkeava pääväriksi, mutta mielestäni Suomi on täynnä hailakan harmaita ja keltaisia taloja, joiden kauneus ei pääse esille vaatimattomuutensa takaa. Värejä on jo kokeiltu, ja hyvältä näyttää. Lisäksi väritys istuu myös punamultaiseen ulkorakennukseen.

Olemme talven aikana myös teettäneet uudet ikkunat karmeja myöten, joten ne tullaan vaihtamaan paikoilleen maalausurakan yhteydessä. Ainoastaan sisäikkunat pysyvät ennallaan, niistä on ainoastaan irrotettu irrotettavissa olevat ikkunaruudut ja vanhat maalit ja kitit on kaavittu pois. Ehjät ikkunaruudut laitetaan ulommaisiin, uusiin ikkunanpuihin, jotta vanhahtava ilme säilyisi ulos asti.

Nurkkalaudat ovat suurimmalta osaltaan aika huonon näköisiä, joten tulemme piipahtamaan myös kylän sahalla. Sahaamme vanhan mallin mukaiset laudat sekä nurkkiin että ikkunoihin, ja saamme talosta kuin uuden.

Mutta mikäs se on lomalla maalata jos säät suosivat. Siinä tapauksessa odotettavissa voi olla paras bruna vuosiin! Isälle teemme ulos pedin, josta hän voi antaa meille akoille työohjeita ja kerätä voimia kurjan taudin jäljiltä. Suunnitelmissa on myös kasata ulkorakennukseen teltta, jossa voimme yöpyä poikien kanssa. Voidaan kehua kaikille, että olemme olleet jo mökillä yötä!